Пт, 2017-11-24, 07:21:34 | 
RSS

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ ТА БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                      
        88006, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Верещагіна, 18, 
тел/факс: (0312) 660467, 673384, факс 673284,e-mail: nmc.zakarpattya@mns.gov.ua
Головна » 2014 » Березень » 13 » Вірус грипу! Будьте обережні!
20:45:05
Вірус грипу! Будьте обережні!
       Грип -  гостре вірусне захворювання, що характеризується коротким інкубаційним періодом(від 12 годин до двох діб) з ураженням слизової оболонки верхніх дихальних шляхів. 
       Джерело інфекції – хвора людина. Шлях передачі вірусу – повітряно-крапельний.         
           Клінічні критерії:
-гострий початок;
-лихоманка (температура тіла 38,5-40 градусів);
-виражені симптоми інтоксикації (сильний головний біль, біль у м’язах суглобах, млявість);
- геморагічний синдром: носові та інші кровотечі;
-можливі судоми, менінгеальні симптоми, порушення свідомості.
    Лікування
1.Відпочивайте і розслабляйтеся. Додатковий відпочинок дає організмові можливість спрямувати більше сил на боротьбу з хворобою.
2.Тримайте тіло в теплі. Температурний комфорт дасть змогу сфокусувати сили імунної системи на боротьбі з застудою замість витрат енергії на захист від холоду.
3.Вживайте вітамін С.
4.Вживайте більше рідини.
5.Вживайте в цей період більше овочів та фруктів.
6.Полощіть горло. Для полоскання візьміть одну чайну  ложку солі на склянку теплої води. 
7.Вживайте часник, лимон, мед.Профілактика під час епідеміїХвороба як правило, атака кує незахищений організм, ослаблений нерегулярними харчуваннями та перенавантаженням. Однією з основних вимог у боротьбі з грипом є суворе дотримання правил особистої гігієни! У період епідемії пийте більше натуральних соків, зелений чай та чаї власної рецептури із м’яти і звіробою. З цією метою в харчуванні варто збільшити вживання меду, моркви, волоських горіхів, лимонів, цибулі, часнику, грейпфрутів, чорної смородини, брусниць, журавлини. Вживайте часник, лимон, мед.
        Профілактика під час епідемії
       Хвороба як правило, атака кує незахищений організм, ослаблений нерегулярними харчуваннями та перенавантаженням. Однією з основних вимог у боротьбі з грипом є суворе дотримання правил особистої гігієни! У період епідемії пийте більше натуральних соків, зелений чай та чаї власної рецептури із м’яти і звіробою.З цією метою в харчуванні варто збільшити вживання меду, моркви, волоських горіхів, лимонів, цибулі, часнику, грейпфрутів, чорної смородини, брусниць, журавлини.                                                                                                

 
Павко І.Й., заступник начальника навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Закарпатської області  з навчальної та виробничої роботи 
Переглядів: 144 | Додав: Настя25 | Рейтинг: 0.0/0